2020-02-21 09:02Pressmeddelande

Workshop ska inspirera unga att söka sommarjobb

null

För att uppmuntra ungdomar att själva söka sommarjobb bjuder staden in till workshops där man får tips och idéer för hur man skriver ansökan och vad man ska tänka på inför intervjun. Satsningen ska stärka ungdomarna och sporra till egna initiativ.

Tidigare år har Lidingö stad erbjudit ungdomar att via kommunen söka sommarjobb. I år erbjuds ungdomarna i stället stöd och vägledning i hur man söker sommarjobb på hela arbetsmarknaden.

-Vi vill stärka och förbereda ungdomarna så att de själva lyckas hitta sommarjobb på en bredare arbetsmarknad. Att på egen hand ha tagit initiativ och lyckats få en anställning stärker självförtroendet. Jag tror att det på sikt är en framgångsrik väg att gå, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Workshopen hålls vid två tillfällen och inleds med en föreläsning av rekryteringskonsulten Christoffer Toll. Efter föreläsningen blir det workshop i mindre grupper där deltagarna får möjlighet att bolla idéer kring sin ansökan med medarbetare från Lidingö stads arbetsmarknadsenhet och fritidsgårdar. Man vill på det här sättet få ungdomarna att hitta jobb och skapa egna nätverk.

- Fritidsgårdarna har sedan tidigare stöttat ungdomarna i att söka sommarjobb på egen hand. Nu erbjuder vi alla Lidingöungdomar i åldern 15-17 år den möjligheten, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden.

-Vi för också en dialog med Företagarna Lidingö om att skapa en Facebook-grupp där lokala företagare kan annonsera om lediga sommarjobb, säger Birgitta Sköld.

För mer information
Birgitta Sköld (LP), ordförande omsorgs- och socialnämnden
Tel: 08-731 46 36
E-post: birgitta.skold@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum