2012-05-15 13:25Pressmeddelande

Vattennära promenad vid nya bryggvägen – Invigning

null

Tisdagen den 22 maj kl 17:00 invigs den första etappen av en sammanhängande strandpromenad längs med Lidingös södra kuststräcka. Man kommer både nära vatten och natur och det kan bli en härlig plats för promenader, rekreation eller ett trevligt utflyktsmål för hela familjen. 

Strandpromenaden längs Lidingös södra strand ger en tillgänglighet till fina naturområden och kulturmiljöer. Den går genom ett naturskönt område längs Lilla Värtan med utsikt mot Stockholms hamn. Den första etappen (en bryggväg) är nu klar och går mellan Baggeby Gård, Gropen och torpet Öskure. Den binder ihop hela södra strandpromenaden och ger därmed en möjlighet att ta sig från Baggeby Gård till Larsbergs brygga.

Lidingö stad har som ett av sina miljömål att utveckla och bygga fler promenadstråk längs vattnet. Strandpromenader är och blir en allt mer värdefull tillgång för friluftsliv med många möjliga aktiviteter som bad, motion, fiske och picknick. Bryggvägen är ett led i det och under 2012 och 2013 planeras fortsatta förbättringar av stigar längs Värtan.

Program invigning den 22 maj kl. 17.00
Bryggvägen kommer att invigas av tekniska nämndens ordförande Ida Drougge (M). Entreprenören Lidingö trädgårdscenter AB kommer att finnas på plats och kan svara på frågor om bygge och konstruktion. I samband med invigningen kommer vi att servera förfriskningar.

Vägbeskrivning
Med buss: Ta buss 203 från Torsvik mot Larsberg och gå av vid hållplatsen Baggeby Gård.
Med Lidingöbanan: Gå av vid stationen Baggeby.
Med bil: Parkera lämpligast i Baggeby Centrum och följ sedan Kostervägen till vändplanen. Därifrån går du gång- och cykelvägen förbi lekplatsen och bollplan och vidare till vänster ner mot vattnet, Lilla Värtan. Följ sedan stigen söderut. Se bifogad karta.

För mer information:
Roland Öhman, tekniska förvaltningen Lidingö stad. E-post: roland.ohman@lidingo.se 
Telefon: 073-079 3250.
Ulla Bejrum, tekniska förvaltningen Lidingö stad. E-post: ulla.bejrum@lidingo.se


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum