2018-01-10 13:32Pressmeddelande

Vattenläckan på Lidingö: Vattnet är rent – kokningsrekommendationen hävs

null

Sedan den 6 januari har Lidingö stad uppmanat alla invånare att koka vatten som ska användas till matlagning, dryck och tandborstning.

Under veckan har Lidingö stad genomfört ett stort antal vattenanalyser. Vattenanalyserna är nu klara. De visar att vattnet är helt rent och att det inte finns några skadliga bakterier (koliforma eller E.coli bakterier) i vattnet. Därmed häver Lidingö stad försiktighetsåtgärden om kokning. Man behöver alltså inte längre koka vattnet som ska användas för matlagning, till dryck och tandborstning.

- Det är bra att vi nu kan häva rekommendationen om att koka vattnet. Det har aldrig funnits några indikationer på att vattnet skulle ha varit förorenat, men innan vi med absolut säkerhet kunde konstatera att vattnet var rent, gick vi som en försiktighetsåtgärd ut med rekommendationen att koka vattnet enligt Livsmedelsverkets riktlinjer, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman, kommunstyrelsens ordförande. Vi tackar för Lidingöbornas förståelse, tålamod och samarbete.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum