2014-12-01 10:30Pressmeddelande

Välkommen på utdelningen av Lidingös första stadsmiljöpris

null

Läktaren på Lidingövallen vann Lidingö stadsmiljöpris 2014. Den 4 december hålls en ceremoni med prisutdelning samt visning av läktaren. Lätt lunch serveras. Välkomna att närvara!

Miljö- och stadsbyggnadsnämndens tidigare ordförande tillika juryns ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman kommer att dela ut pris. Lidingövallen tilldelas en plakett att fästa på eller i anslutning till läktaren. Byggherre och arkitekt får dessutom varsitt diplom.

Juryns motivering lyder:
Den kombinerade läktaren och kanslibyggnaden har en ambitiös och samtida arkitektur. Den berikar stadsmiljön genom att koppla ihop funktioner inne och ute, samt fungerar som en mötesplats för många Lidingöbor. Projektet är ett bra exempel där ett starkt ideellt engagemang och en god samverkan med alla parter, bland annat arkitekt, har bidragit till ett bra förslag.

Även byggherre och arkitekt till de andra två finalisterna, Rudboda skola och Sjöviks väg 6, kommer att vara på plats och motta varsitt diplom.

Syftet med stadsmiljöpriset är att skapa engagemang kring god arkitektur och stadsutveckling. 2014 är första året som Lidingö stad delar ut priset. Under våren fick Lidingöborna nominera bidrag till tävlingen. En jury valde sedan ut tre finalister. Priset kommer framöver att delas ut vartannat år.

Tid: Torsdag den  4 december kl 13.00
Plats: Läktaren, Lidingövallen

För mer information
Agneta Tarandi, bygglovschef
Tel: 08-731 30 25
E-post: agneta.tarandi@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum