2021-11-24 14:53Pressmeddelande

Vaccinationsbuss åter till Lidingö den 29 november

Nu kommer vaccinationsbussen för drop-in vaccin mot covid-19 tillbaka till Lidingö.

Precis som tidigare i höstas är det i samarbete med Region Stockholm som vaccinationsbussen kommer till Lidingö.

Det är Region Stockholm som sköter vaccineringen. Man behöver inte boka tid, utan det är drop-in som gäller. Alla över 18 år är välkomna för dos 1 och 2 och de över 65 år som fick dos 2 för minst fem månader sedan kan ta påfyllnadsdos 3 via drop in vaccination.

- Vi har arbetet mycket för att motivera och underlätta för personer inom framförallt vård och omsorg att vaccinera sig. Men vi vill också göra det enkelt för alla Lidingöbor. Därför har vi återigen tagit kontakt med regionen för att få hit en vaccinationsbuss igen. Det är mycket positivt att Region Stockholm är så tillmötesgående säger Birgitta Sköld, (LP), ordförande i omsorgs- och socialnämnden.

Här är bussen

Vaccinationsbussen står på Lejonvägen 15 vid baksidan av stadshuset, där Blodbussen brukar stå.

Bussen finns på plats klockan 10.00- 17.00 måndagen den 29 november. Man behöver inte boka tid utan det är drop-in som gäller. Det är Region Stockholm som ansvarar för vaccinationerna.

Vilka får vaccinera sig

Alla över 18 år kan få dos 1 och 2. Påfyllnadsdos 3 kan ges till alla som är 65 plus om det gått minst fem månader efter dos 2. 

Du kan inte få vaccin på drop-in vaccinationsbuss om du:

  • har haft kraftig allergisk reaktion som krävt akutvård eller inläggning på sjukhus
  • behandlas med blodförtunnande läkemedel
  • är gravid före 13:e veckan och ska ta din första dos
  • är 12–15 år


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.