2020-01-30 12:21Pressmeddelande

Utvecklingschef Sara Penje utsedd till Årets Nyskapande chef

null

Sara Penje, Lidingö stads utvecklingschef, utsåg igår kväll den 29 januari till Årets Nyskapande chef 2019 i utmärkelsen Årets Offentliga chef. Priserna är instiftade av tidningen Offentliga Affärer.

Årets nyskapande chef är tänkt att prisa de som gjort ett extra utvecklingsarbete kring organisationsutveckling eller digitalisering som förbättrat organisationen.

Motiveringen lyder:

Genom att våga utmana invanda strukturer har Sara Penje bidragit till att som utvecklingschef skapa ett förändringsklimat i hela kommunen. Hon är en mästare på att motivera folk och få dem med sig samt bygger en samarbetskultur. Genom ett nyskapande arbetssätt har Sara Penje bland annat omvandlat en hel förvaltning från analog till digital och inkluderat medarbetare som ingen trodde skulle befatta sig med en dator!

-Det är mycket hedrande att vinna ett pris som Årets Nyskapande chef som handlar om förändringsledning och att bygga en samarbetsinriktad kultur. Tillsammans med utmärkelsen Sveriges Digitaliseringskommun, visar vi att Lidingö stad verkligen är i framkant vad gäller utveckling och att vår modell för att driva utvecklingen genom nyfikenhet och samarbete är framgångsrik, säger Sara Penje.

I november 2019 utsågs Lidingö stad till Sveriges digitaliseringskommun, ett arbete som Sara bidragit till.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum