2012-04-27 09:14Pressmeddelande

Uppladdning inför final i Lidingö Rock

Efter fyra deltävlingar är det dags för final i Lidingö Rock 2012 – musiktävlingen för unga band på väg uppåt. De nio finalbanden laddar nu för fullt för att inta scenen på Elverket lördagen den 5 maj.

Juryn består av en rad kända ansikten såsom Dogge Doggelito, Dimitri Keiski, årets vinnare i True talent och Pontus Egberg från The Poodles.

De fyra deltävlingarna har lockat en stor publik och nu strävar vi efter att toppa tidigare års finaler vad gäller ljud, ljus och jury, säger Ronnie Gustafsson, tävlingsarrangör, Skärsätragården.

Finalbanden kommer från i princip hela Stockholmsområdet och musikgenrerna spänner över allt från blues och pop till grunge, hårdrock och metal.

– Vinnarna får spela in en skiva i D-Farm studion på Lidingö och sen väntar spelningar på olika klubbar och scener i Stockholmsområdet, berättar Ronnie Gustafsson.

De nio finalbanden är:
SuffiX
Montanamo
Blue Line
Glasgow Smile
For Granted
Gunget
Beside the Bridge
No Definite Time
Blü

Bandordningen lottas samma dag som evenemanget.

Om Lidingörock
Lidingö Rock är en musiktävling för osignade band. Tävlingen är nu inne på sitt 25:e år och har genom åren lockat mer än 450 band. Syftet med tävlingen är dels att låta banden få komma ut och framföra sin musik men också att inspirera ungdomar till att börja spela. Tävlingen arrangeras av musikföreningen Electrica och Skärsätragården.

För mer information
Ronnie Gustafsson, enhetschef, Skärsätragården, tel. 073-0793275
Andreas Castanas, tävlingsarrangör, tel. 0737-227831
Webbplats: http:// lidingorock.se  

 

 

 


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum