2021-01-11 09:30Pressmeddelande

Ulrika Strandberg blir ny chef för lärande- och kulturförvaltningen

Ulrika Strandberg, tillträdande chef för lärande- och kulturförvaltningenUlrika Strandberg, tillträdande chef för lärande- och kulturförvaltningen

Den 1 april 2021 börjar Ulrika Strandberg som chef för lärande- och kulturförvaltningen i Lidingö stad.

Ulrika kommer närmast från Vaxholms stad där hon sedan 2014 har arbetat som chef för utbildningsförvaltningen.

- Lidingö stad ligger i framkant inom många områden, inte minst inom utbildningsområdet. Jag ser mycket fram emot att fortsätta bygga vidare på detta under en lång tid framöver och jag har under rekryteringsprocessen fått ett mycket gott intryck av Lidingö, säger Ulrika Strandberg, tillträdande förvaltningschef för lärande- och kulturförvaltningen.

Ulrika Strandberg har en bakgrund som utvecklingsledare i Vaxholms stad och som rektor inom både förskola och grundskola. Ulrika har en examen i pedagogik och beteendevetenskap, organisation och personal och har även examen från rektorsutbildningen vid Stockholms universitet.

- Jag är glad att Ulrika accepterat tjänsten som förvaltningschef för lärande- och kulturförvaltningen. Med Ulrika får vi in en erfaren chef med fina ledaregenskaper som kommer att passa bra för det fortsatta arbetet med att utveckla utbildnings-, kultur och fritidsverksamheten, säger stadsdirektör Daniel Broman.

Ulrika Strandberg har även en bakgrund som lärare inom både kommunal och fristående verksamhet och har en lång erfarenhet som chef och ledare.

- Jag har haft ett mycket bra samarbete med den tidigare förvaltningschefen och med Ulrika Strandberg får vi igen en erfaren förvaltningschef med erfarenheter från både fristående och kommunal verksamhet, jag ser verkligen fram emot vårt samarbete, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman