2012-12-03 15:37Pressmeddelande

Tre sprudlande mässdagar för din hälsa och livsglädje

null

Den 4-6 december förvandlas entréhallen i Lidingö stadshus till seniormässan Livsglädje 65+. Under tre dagar blir det aktiviteter, utställare, musik och inspiration med spännande talare som Peder Lamm, Peter Örn och Katarina Hultling. Gunilla Pontén avrundar mässan den 6 december med modevisning och föreläsning om sitt liv som designer. 

­– Jag är stolt över den här satsningen, säger Lotta Wigen, chef för äldre och handikappförvaltningen. Vi vill på ett lustfyllt sätt visa fram allt gott som staden kan erbjuda för målgruppen 65+, samtidigt som vi också vill bjuda in till att ha roligt tillsammans.

Förutom talare och många aktiviteter har varje dag ett eget tema med unika utställare. På tisdagen ställer Lidingös äldreboenden ut, på onsdagen är det internationella frivilligdagen då alla volontär och frivilligorganisationer på Lidingö presenterar sig och på torsdagen blir det tillfälle att bekanta sig med de hemtjänstföretag som finns på ön.

Liza Jarlås, projektledare för Livsglädje 65+, har velat utveckla förvaltningens tradition att ha äldredagar och haft som mål att skapa en tydligare känsla av glädje och fest.

 ­–  Det blir ofta lite stilla och tråkigt när man ska göra evenemang för den här målgruppen. Jag vill betona att livsglädje är något man har hela livet. Oavsett hur man mår och har det när man blir äldre så finns det glädje och inspiration att hämta om man vill och det vill vi lyfta fram, säger Liza Jarlås.

Dansbandet Stockholm Swing Music kommer spela upp till dans varje dag, man kan äta god mat, träffa folk, pröva Qigong och gymnastik eller få hjälp av Senior-net att bättre förstå sig på internet och datorns möjligheter bland mycket annat. Gert Palmcrantz från Radio Lidingö sänder live från mässan under de tre dagarna, så att många kan få ta del av atmosfären och festligheterna som pågår i stadshuset.

 Varmt välkomna till Livsglädje 65+!

Programändring: Carl-Jan Granqvist är inlagd på sjukhus för att han har fått en infektion i knät och har därför tvingats lämna återbud. Han ersätts av Peder Lamm som berättar om ”mat och måltider historiskt och nu.

 

Mer information om Livsglädje 65+

Mässan vänder sig till alla som är intresserade av vad Lidingö stöd kan erbjuda för målgruppen 65+. Livsglädje 65+ är också ett led i att Lidingö stad uppmärksammar  EU:s äldreår för aktivt  åldrande (läs mer på regeringens webbplats http://www.regeringen.se/content/1/c6/18/21/18/8a89c946.pdf ).

Läs mer på www.lidingo.se/livsgladje

Frågor om Livsglädje 65+ besvaras av:

Projektledare Liza Jarlås liza.jarlas@lidingo.se  telnr: 08-731 37 88.

Cecilia Backentorn, kommunikatör, cecilia.backentorn@lidingo.se  telnr: 08-731 31 92.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum