2012-10-11 09:13Pressmeddelande

Stort intresse för Kulans nätvandring

null

Våren 2012 fick fritidsgården Kulan föreningen Surfa lugnts pris för sitt arbete med att möta ungdomar på nätet. På lördag ska de dela med sig av sina erfarenheter hos Rädda barnen.

 – Det som gör vårt arbete på nätet unikt är att det är väldigt få inom kommunal öppen ungdomsverksamhet som nätvandrar kontinuerligt, säger Linda Peltonen, enhetschef, fritidsgården Kulan.

 De flesta vuxna som är på nätet för att samtala med unga kommer från ideella organisationer, som Tjejzonen, Bris och Nätvandrarna på Fryshuset.

 – Inom kommunal verksamhet är det vanligare att man har en Facebooksida där man marknadsför sin verksamhet. Nätvandring är något annat. Där är det dialogen mellan ung och vuxen som står i fokus, säger Linda

Kulan får i dag många förfrågningar från skolor, kommuner och organisationer, både i Sverige och utomlands, som vill höra mer om deras erfarenheter.

 – I våras föreläste vi på en nationell konferens i Normandie i Frankrike. Vi har även varit i Växjö, Sundsvall, Botkyrka, Järfälla och Haninge.  På lördag är vi inbjudna till en studiedag hos Rädda barnen där vi ska dela med oss av våra erfarenheter, berättar Linda.

Om Kulans nätvandring
Redan 2009 etablerade Kulan sig som en av Sveriges första ungdomsgårdar på nätet. Sedan dess har man oavbrutet arbetat med att möta unga i dialog på olika sociala sajter via nätvandring och chatt.  Mer detaljerad information finns på www.lidingo.se/kulan. I sitt arbete på nätet samarbetar Kulan bland annat med Fryshuset och Ersta vändpunkt. De ingår även i det internationella nätverket Digital Youth Work tillsammans med onlinearbetare från hela världen.

Mer information
Linda Peltonen, enhetschef, fritidsgården Kulan, tel. 08-731 38 16

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum