2014-04-08 08:30Pressmeddelande

Stor vandringsfest på hälsans ö

null

Litteratur, meditation, blåsippor och vårfåglar. Detta är några teman för vårens vandringsfest som pågår mellan 23 april och 25 maj. Vandringsfesten vänder sig till Lidingöbor i alla åldrar och med olika intressen. Arrangör är öns föreningsliv i samarbete med Lidingö stad.

–Tanken med en vandringsfest är att inspirera Lidingöborna att ge sig ut och promenera och lära känna ön på nya sätt. En vandring är hälsa för både kropp och själ och kan kopplas till många olika intressen, vilket också speglas i programmet, säger Henrik Hallgren, initiativtagare till vandringsfesten.

Litterär promenad, barnvagnspromenad, meditationsvandring, fågelexkursion, familje- och rullatorpromenad är några av vandringarna som står på programmet. Vissa är riktade till en specifik målgrupp exempelvis småbarnsföräldrar med barnvagn eller seniorer med rullatorer medan andra är öppna för alla som vill prova något nytt.

– Vi hoppas att så många Lidingöbor som möjligt passar på att upptäcka öns fantastiska spår och leder och kanske även träffa andra med samma intressen, säger Annelie Alexander, stadens hälsoutvecklare.

Se hela programmet för vandringsfesten på www.lidingo.se

Mer information
Annelie Alexander, hälsoutvecklare, Lidingö stad
Tel. 08-731 30 82,
e-post: annelie.alexander@lidingo.se


Henrik Hallgren, initiativtagare till vandringsfesten
Tel. 0707 - 30 84 82,
e-post: ekosof@hotmail.com

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum