2014-10-02 13:28Pressmeddelande

Stadsmiljöpriset till funktionell läktare

null

Den funktionella läktaren på Lidingövallen är det byggnadsverk som erövrar Lidingö stads nyinstiftade stadsmiljöpris. Det är för att skapa intresse och engagemang kring god arkitektur och stadsutveckling som priset har skapats.

Juryns motivering lyder: Den kombinerade läktaren och kanslibyggnaden har en ambitiös och samtida arkitektur. Den berikar stadsmiljön genom att koppla ihop innerfunktion med utefunktion, och fungerar som en mötesplats för många Lidingöbor. Projektet är ett bra exempel där ett starkt ideellt engagemang och en god samverkan med alla parter, bland annat arkitekt, har bidragit till ett bra förslag. 

Kriteriet för att nomineras till stadsmiljöpriset är att byggnaden eller platsen ska vara färdigställd någon gång under 2012, 2013 eller första delen av 2014. Tre finalister valdes ut bland 17 nominerade förslag. Det var, förutom läktaren på Lidingövallen, nya Rudboda skola och en privat fastighet på Sjöviks väg 6.

– På Lidingö finns avtryck av många stora arkitekter och vi vill uppmärksamma deras betydelse för ett attraktivt Lidingö. Läktaren på Lidingövallen är ett bra exempel på funktionell och attraktiv arkitektur, säger Agneta Tarandi, arkitekt och bygglovchef i Lidingö stad.

Byggherre för läktaren har varit IFK Lidingö fotbollsklubb och arkitektfirman den stockholmsbaserade Dinell Johansson. För byggentreprenaden svarade Byggpartner i Dalarna AB.

Priset till det vinnande bidraget är en plakett som kan fästas på eller i anslutning till det vinnande objektet. Byggherre/fastighetsägare samt arkitekt tilldelas dessutom diplom. Samtliga finalister får diplom.


För mer information
Agneta Tarandi, miljö- och stadsbyggnadskontoret
Tel: 08-731 30 25
E-post: agneta.tarandi@lidingo.se


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum