2015-02-02 09:21Pressmeddelande

Språkcafé – en ny mötesplats på biblioteket

null

En mötesplats för alla som vill utveckla sitt språk, träffa nya vänner och utbyta erfarenheter. Det blir verklighet då Lidingö stadsbibliotek startar Språkcafé den 19 februari.

Språkcaféet är till för alla som vill prata svenska tillsammans med andra. Språkcaféet ska vara kravfritt och lustfyllt. Det finns alltid någon från biblioteket på plats och som leder samtalet.

- Det är ett enkelt sätt att träna sin svenska oavsett utgångspunkt. Vi fikar och pratar tillsammans om olika ämnen varje vecka. Språkcaféet är gratis och vi bjuder på kaffe och te. Det tillhör bibliotekets demokratiska uppdrag att verka för allas rätt och tillgång till information. Förutsättningar för detta är att också få möjlighet att träna språk och läsning, säger Lisa Gottschalk, bibliotekarie på Lidingö stadsbibliotek.

I bibliotekslagen och Lidingö stadsbiblioteks biblioteksplan står det att verksamheten ska främja läs- och språkutveckling samt att ”särskilda insatser ska dessutom riktas till barn och unga, funktionshindrade, invandrare och andra minoriteter.”

Språkcaféet är gratis och ingen föranmälan krävs. Språkcaféet pågår varje torsdag kl. 15.00 - 16.00 i Lidingö stadsbiblioteks läsesalong mellan den 19 februari och 28 maj.


För mer information
Lisa Gottschalk, bibliotekarie
Tel direkt: 08-731 39 20
E-post: lisa.gottschalk@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum