2012-10-11 15:41Pressmeddelande

Sprakande musikfest på Elverket

null

På fredag är det dags för en sprakande musikfest på Elverket då melodifestivalen för personer med funktionsnedsättning genomförs. Vinnaren representerar Lidingö i finalen i Upplands Väsby. 

Deltagarna är i åldern 19-65 år och kommer från hela Lidingö. De framför sina bidrag live på Elverkets scen och vinnaren representerar Lidingö i finalen i Upplands Väsby i februari 2013. Väsby melodifestival startade för fyra år sedan och har sedan dess blivit ett proffsigt genomfört och mycket uppskattat evenemang bland alla kommuner som deltar.

– Att våra grupper deltar i det här evenemanget tror jag kan stärka dem som individer. På längre sikt kan det förhoppningsvis också bidra till en mer accepterande attityd gentemot personer med funktionsnedsättning, säger Lillan Axelsson, områdeschef för området för särskilt stöd och initiativtagare till evenemanget på Lidingö.

Kristina Ringblom är en av deltagarna som är förväntansfull inför uttagningen.
– Jag ska sjunga Nu lilla humla. Den är från Barnen i Bullerbyn som är en av mina favoritfilmer. Jag har varit med i Bellmanskören och sjungit mycket, därför är jag lugn. Det gäller att bara vara lugn och inte bli nervös, säger Kristina.

Evenemanget är ett samarbete mellan äldre-och handikappförvaltningen, kultur-och fritid och utbildningsförvaltningen.

Lidingö stads webbplats: https://www.lidingo.se/toppmeny/omsorgstod.4.2b1ad182124789658b0800074.html

Mer information finns på Väsby kommuns webbplats: http://www.upplandsvasby.se/2/omsorg-stod-och-hjalp/funktionsnedsattning/vasby-melodifestival.html

Tid: Fredag den 12 oktober, kl 16.00
Plats: Elverket, Kyrkvägen 5
Fri entré. Representanter från media är välkomna

För mer information:
Cecilia Backentorn, informatör äldre- och handikappförvaltningen, Lidingö stad
Tel: 073-079 31 92

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum