2021-04-13 11:22Pressmeddelande

Sommarjobb till ungdomar på Lidingö

Ungdomar som vill sommarjobba

Även i år kommer Lidingö stad att erbjuda sommarjobb till öns ungdomar. Jobben riktar sig till ungdomar som bor på Lidingö, oberoende av ålder och födelseår, som avslutat årskurs nio, går på gymnasiet eller som just har avslutat sin gymnasieutbildning. Ungdomar inom ramen för det kommunala aktivitetsansvaret kan också söka.

Totalt kommer närmare 60 sommarjobb att erbjudas under två veckorsperioder för att så många som möjligt ska kunna erbjudas jobb. Under en stor del av sommaren, med start 14 juni, kommer det att vara möjligt att sommarjobba. Arbete finns inom olika områden såsom administration och kontorsarbete, vaktmästeri och lokalvård, bibliotek, park, frilufts-, gatu- och fastighetsdrift, kundkontakt, telefonsupport och service samt fritidsverksamhet.

Jobben söks senast 30 april via stadens webbplats, lidingo.se, och i ansökan ska cv och ett personligt brev bifogas där det framgår inom vilket område man är intresserad av att jobba och under vilken period man kan arbeta. I möjligaste mån kommer tillgängliga jobb att matchas mot ungdomarnas ansökningar och önskemål, men det finns ingen garanti att man kommer att kunna erbjudas jobb. Urval beror dels på ansökan, dels på vilken period man kan jobba och vilka jobb som är tillgängliga under den perioden. Alla som söker får besked under vecka 20.

- Det har varit ett tufft år för många och inte minst för ungdomarna där möjligheterna för både studier och jobb försämrats. För att stötta Lidingös ungdomar har vi beslutat att, oavsett statliga medel eller ej, erbjuda sommarjobb till öns unga, säger Birgitta Sköld (LP), ordförande för omsorgs- och socialnämnden.

Inför sommaren 2020 ändrade vi upplägget för sommarjobb. För att rusta ungdomarna inför framtiden och för att lära sig att söka jobb på hela arbetsmarknaden inledde vi ett samarbete med näringslivet på Lidingö. Vi erbjöd också coachning genom föreläsningar om hur man söker ett arbete och skriver cv. Tillsammans med en jobbcoach spelade vi in en film med tips på hur man söker jobb.

Tips hur man söker sommarjobb och e-tjänst för att söka sommarjobben finns på lidingo.se


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP