2016-05-13 14:43Pressmeddelande

Skolorna bjuder in till miljövecka

null

Under fyra dagar, 17-20 maj, är det miljövecka i Stadshusets entréhall. Skolorna visar sitt miljöarbete, det blir teater och samtal mellan eleverna och våra lokala politiker.

Högsätra skola, Ledvik och Hersby gymnasium är årets värdar för miljöveckan. De ställer ut sina miljöprojekt i stadshusets entréhall. Under veckan kommer också 350 förskolebarn att gå på musikteater med miljötema i Stadshuset och Högsätras nior samtalar med politiker om olika miljöfrågor. Miljöveckan är ett led i stadens miljöarbete och ett sätt att ta tillvara och visa upp delar av vad som görs för miljön i Lidingös skolor.

Miljöveckan är en fortsättning på förra årets succédag då elever från Hersby gymnasium presenterade idéer på hur de kan bidra till att göra Lidingö mer miljösmart.

- I år valde vi att göra förra årets miljödag till en miljövecka. Det pågår ett mycket bra arbete för att minska vår miljöpåverkan runt om i Lidingös skolor. Med den här veckan vill vi lyfta upp några exempel och även inspirera fler att engagera sig för miljön, säger Stina Jaensson, miljösamordnare.

Förhoppningen är att miljöveckan ska bli ett återkommande evenemang.

För mer information
Stina Jaensson, miljösamordnare
E-post: stina.jaensson@lidingo.se
Tel: 08-731 39 97


Ur programmet

Utställning med återbrukstema
Hjälp Högsätra skola att rensa Kottlasjön från oorganiskt material! Träffa smårobotar, prova på kulspel och se hur man kan göra riddarsköldar av återvunnet material. Och hur går det för pingvinerna när det blir varmare på jorden? Utställningen är gjord av Högsätra skola och Ledvik.

Invigning 17 maj kl. 12.00 av Daniel Broman, chef för utbildningsförvaltningen. Båda utställningarna finns uppställda 17-20 maj

A day to make a difference!
Kom och lyssna på framtiden! Elever från Hersby gymnasium ställer ut under veckan och presenterar sina idéer om hur vi kan utveckla stadens miljöarbete och minska vår miljöpåverkan.

Tider den 20 maj Kl. 11.30 eleverna presenterar sina arbeten
Kl. 12.00 kommunalråd Carl-Johan Schiller (KD) talar
Kl. 11.00-13.00 mingla runt och bekanta dig med eleverna och deras projektarbeten

Ivar, Knutte och vatten
Barnteater i sessionssalen med musikteater Gulasch.

Samtal med politiker
Samtal mellan åk 9 Högsätra skola och Anna RK (M), Amelie Tarschys Ingre (L), Daniel Larsson (S) kring miljöfrågor. Sluten tillställning

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum