2014-10-07 09:14Pressmeddelande

Skolan som utforskar teknikens värld

null

Den 11 oktober slår KomTek Lidingö upp dörrarna. Det är en kommunal teknik- och entreprenörskola som erbjuder kurser i teknik för barn och unga. KomTek har även fortbildningar för lärare och tar emot besök från skolklasser.

- KomTek ger alla barn och elever på Lidingö möjligheter att upptäcka och utforska teknikens värld. På så sätt kan de också utveckla sin kreativitet och företagsamhet, säger utbildningschef Per-Åke Henriksson.

På KomTek får besökarna lära sig om mekanik och elektronik på ett utforskande sätt. Men framför allt vill KomTek förmedla att teknik är roligt. Verksamheten genomsyras av ett entreprenöriellt förhållningssätt för att barn och unga ska stimuleras att hitta sina inre drivkrafter. Drivkrafter de har nytta av i framtiden för att kunna driva projekt och lösa problem i arbetslivet, skolan eller hemma.

Kurser hos KomTek
Deltagarna får arbeta med konstruktion och design, robotprogrammering och filmproduktion med olika tekniker som till exempel stop-motion. Där finns också en  ”LEGO Innovation Studio”, där eleverna arbetar med programmen Vetenskap och Teknologi, Förnybar energi, EV3 och WeDo.


För mer information
Fia Juréen, verksamhetsledare
Tel 08-731 38 80
E-post: fia.jureen@lidingo.se

Kristina Karlberg, teknikpedagog
Tel: 08-731 46 09
E-post: kristina.karlberg@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum