2016-10-19 15:36Pressmeddelande

Skidåkningen i Ekholmsnäsbacken säkrad

null

Lidingö stad och ESAB har gemensamt bestämt att i förtid avbryta arrendeavtalet som gällt mellan parterna för driften av Ekholmsnäsbacken. I stället är avsikten att Lidingö slalomklubb övertar driften av anläggningen.

Trots att entreprenören ESAB inte längre kommer att ansvara för driften av Ekholmsnäsbacken ser det ljust ut för de alpina vintersportarna kommande säsong. Staden har sedan en tid tillbaka fört en diskussion med Lidingö slalomklubb med avsikt att teckna ett nytt arrendeavtal gällande driften av backen.

- Vi har haft en bra dialog med de inblandade och jag vill rikta en stor eloge till att alla bidragit positivt till en lösning som gynnar samtliga parter. Det är min övertygelse och ambition att vi nu har kunnat säkra skidåkningen för såväl den kommande vintern som för framtida säsonger. Därmed kan både allmänhet och föreningsliv åka skidor i backen i vinter, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman.

- Vi ser fram emot den förändring som sker där vi som alpin idrottsförening tar en aktiv roll kring både driften och utvecklingen av Ekholmsnäsbacken. Vi har ett bra samarbete med kommunen som borgar för att gemensamt utveckla Ekholmsnäsbacken till en förnyad och mer attraktiv skidanläggning för såväl slalomklubbens alpina skidåkare som allmänheten och övrigt föreningsliv. Fokus i närtid är att tillsammans med kommunen säkerställa den kommande vintersäsongen innan den första snön kommer för att sedan blicka framåt på det fortsatta arbetet kring Ekholmsnäsbacken, säger, Gustaf Martin-Löf, ordförande för Lidingö slalomklubb.

Avtalet mellan Lidingö stad och ESAB tecknades 2009 och var tänkt att löpa fram till 2025.

För mer information
Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M) kommunstyrelsens ordförande
E-post: anna.rheyneuclaudeskihlman@lidingo.se
Tel
: 073-079 30 50

Gustaf Martin-Löf, ordförande för Lidingö slalomklubb
E-post: gmartinlof@gmail.com
Tel
: 070-510 05 79

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum