2017-05-24 08:24Pressmeddelande

Samarbete bakom Årets ängel

null

Årets Ängel, Lidingö stads årliga utmärkelse inom kultur, idrott och hälsa, går i år till de olika aktörerna som bedriver verksamhet i och omkring Ekholmsnäsbacken. Samarbete är nyckelordet då de tillsammans utvecklat, och fortsätter att utveckla, Ekholmsnäsbacken till ett attraktivt område för Lidingöborna, inte minst för utförsåkning.

I slutet av 2016 tog IFK Lidingö Slalomklubb över driften av Ekholmsnäsbacken för att säkra skidsäsongen. Redan samma vinter öppnade Ekholmsnäsbacken först av alla skidbackar i Stockholmsområdet och stängde sist. Förutom IFK Lidingö Slalomklubbs 200 medlemmar tränar här 230 barn från årskurs 1 till 9, i friåkning via Friluftsfrämjandets Freeskiers. I Lidingö Freeskiers helgskidskola lär sig ytterligare 300 barn att åka skidor, vilket är den största friåkningsverksamheten i Sverige. I vintras deltog även 30 ensamkommande flyktingar i verksamheten.

- Tack vare gott samarbete har vi fått mycket gjort och vi har en lista av åtgärder som ytterligare kommer att öka kapaciteten och göra Ekholmsnäsbacken ännu mer attraktiv för Lidingöborna, säger Sten Berggren från Friluftsfrämjandet /Freeskiers.

Aktörerna vid Ekholmsnäsområdet som bidragit till att stärka Ekholmsnäs som arena för idrott och motion för Lidingöborna är IFK Lidingö Slalomklubb, Friluftsfrämjandet/Freeskiers, Ekholmsnäs Golf, Lidingö Rodel Club och Lidingöloppet. Organisationerna har tagit fram en gemensam vision för ett förnyat och utvecklat idrottsområde, där inte egenintressen hävdats, utan samverkat, för att nå gemensamma lösningar.

- Att flera föreningar samverkar för att säkra utförsåkningen och skapa ett attraktivt idrotts- och aktivitetsområde för Lidingöborna har varit avgörande vid valet av Årets ängel, säger Lidingö stads föreningsansvariga Maria Klingefjord.

Motiveringen lyder: Priset går till aktörerna vid Ekholmsnäsbacken som tillsammans möjliggjort för mer och bättre utförsåkning för alla Lidingöbor och för det långsiktiga arbetet med att utveckla Ekholmsnäsområdet som idrotts- och friluftsanläggning. Aktörerna är IFK Lidingö Slalomklubb, Friluftsfrämjandet/Freeskiers samt Ekholmsnäs Golf, Lidingö Rodel Club och Lidingöloppet.

Årets ängel delas ut vid nationaldagsfirandet på Millesgården den 6 juni under sedvanlig pompa och ståt.


För mer information
John Svensson, kulturchef
Tel: 08-731 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum