2017-11-06 11:32Pressmeddelande

Resor med Moster Augusta – Årets teaterhändelse på Lidingö

null

Den 12 november förvandlas Lidingö stadshus Sessionssal till en riktig teater inför premiären av föreställningen ”Resor med moster Augusta”, en historia av Graham Greene - en av 1900-talets största berättare.

”Resor med moster Augusta” är en berättelse som kan jämföras med äventyr som "100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann" eller "Forrest gump". Föreställningenkommer att spelas vid sju exklusiva tillfällen och på scenen står flera av Lidingös skådespelartalanger med rötter från Sagateatern. Regissör är Sebastian Höglund som har många uppskattade regiuppdrag bakom sig. Föreställningen har tidigare satts upp på bland annat Dramaten med skådespelare som Jan-Olof Strandberg och Ernst-Hugo Järegård i rollerna.

- I Graham Greenes historia får vi följa när Henry Pullings liv tar en dramatisk vändning då han träffar sin excentriska Moster Augusta vid sin mors begravning. Med en lätt axelryckning och en aptit på passion och äventyr raserar Moster Augusta Henrys stillsamma liv som pensionerad bankkamrer. Inget kommer att bli sig likt och vi kan utlova ett storslaget teateräventyr, säger regissör Sebastian Höglund.

Moster Augusta tar med sig Henry på en resa som blir till ett färgsprakande, pulserande äventyr. Bakom produktionen står Sebastian Höglund och Dejan Grabus som båda arbetar med ungdomskultur på Lidingö stad.

Föreställningen är även en del av 2017 års kulturvecka på Lidingö.

För mer information:
Dejan Grabus, projektledare Lidingö stad
Tel: 070-654 41 06
E-post: dejan.grabus@lidingo.se

För biljetter och mer info kring speltider se hemsida:
www.mosteraugusta.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum