2012-03-05 13:34Pressmeddelande

Rekordstort intresse för Lidingö Rock

Uppladdningen inför Lidingö Rock 2012 pågår för fullt. Tävlingen som körs för 25:e gången lockar i år fler deltagare än någonsin. Lördagen den 10 mars går den första deltävlingen av stapeln.

- Det är ett 90-tal band från hela landet som anmält sig. Vi har aldrig varit med om något liknande. Det är oerhört kul och i och med det stora intresset kommer vi i år att ha fyra deltävlingar i stället för tre, säger Andreas Castanas, tävlingsarrangör, Skärsätragården.

En grupp på 15-20 ungdomar och vuxna har träffats på Skärsätragården varje vecka för att planera och förbereda inför årets tävling.

- Engagemanget från ungdomarna är enormt. Utan dem hade Lidingö Rock inte varit vad det är i dag. Den sköna stämningen på plats bland deltagarna, crewet och publiken är det som gör tävlingen, säger Andreas.

Om Lidingörock
Lidingö Rock är en musiktävling för osignade band. Syftet är dels att låta banden få komma ut och framföra sin musik men också att inspirera ungdomar till att börja spela. Tävlingen är nu inne på sitt 25:e år och arrangeras av musikföreningen Electrica och Skärsätragården.
Lidingö Rock är en musiktävling för

Deltävling 1 – 10 mars, kl. 18.00,

Deltävling 2 – 24 Mars, kl. 18.00,

Deltävling 3– 14 April, kl. 18.00,

Deltävling 4 – 21 April , kl. 18.00,

Final – 5 Maj, kl. 18.00 på Elverket

Deltävlingarna hålls på Skärsätragården.

För mer information
Ronnie Gustafsson, enhetschef, Skärsätragården, mobil 073-0793275
Andreas Castanas, tävlingsarrangör, tel. 0737-227831

Webbplats: http:// lidingorock.se

 


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum