2022-11-01 13:05Pressmeddelande

Redo för Lidingö kulturvecka 2022

Den 12 till 20 november är det åter dags för årets största kulturevenemang på ön, Lidingö kulturvecka. I år presenteras också en nyhet - familjelördag.

Kulturveckan startade 2010 med Kulturnatten och har därefter vuxit till hela nio dagars kulturvecka. Kulturveckan är till för alla, Lidingöbor och grannar, nära och kära, unga och gamla. För att få tillfälle att uppleva så mycket som möjligt sträcker sig veckan över två helger.

Familjelördag 19 november

Nytt för i år är familjelördagen den 19 november med bland annat familjeföreställningen Kiseldalen med Kompani Giraff. Det finns också möjlighet att prova på blåsinstrument, ljudproduktion eller varför inte testa att teckna digitalt. Arbeta med lera hos ArtLab och prova på Strawbees hos KomTek. Det blir även dansuppvisning, högläsning, allsång med mera och många av stadens verksamheter är med och arrangerar.

Massor av kultur med Lidingöanknytning

Mycket av kulturen på Lidingö är lokalt producerad eller har koppling till Lidingö. Se bara vilka fantastiska författare vi har på ön. Träffa några av dem på biblioteket söndagen den 13 november. Eller lyssna på någon av Lidingös alla körer såsom Vokalensemblen, Ansgarskören eller de fina barnkörerna. På Lidingö Museum, som har fritt inträde under veckan, kan du genom äldre kartor se hur Lidingö har utvecklats. Jazzklubben bjuder också in till en högkvalitativ jazzkonsert.

Det finns mycket att uppleva under de nio dagarna, och allt arrangeras av aktiva och engagerade föreningar, företagare och kulturverksamheter i samarbete med Lidingö stad. Programmet innehåller alltid flera barn- och ungdomsevenemang och såklart en massa kulturupplevelser för vuxna.

www.lidingo.se/kulturveckan.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Kultursamordnare
Anneli Mannberg