2017-06-20 13:51Pressmeddelande

Råd om klimatsmart framtidslösning

null

Lidingö stad erbjuder öns småhusägare gratis rådgivning om solceller. Solceller ger 100 procent förnybar energi och är en klimatsmart framtidslösning.

Lidingö stads Energi- och klimatrådgivning satsar under året på att få fler småhusägare att installera solceller på sina tak. Projektet är initierat och finansierat av Energimyndigheten. Kapaciteten för solceller har förbättrats och priserna sjunkit. För att ett hustak ska fungera bra för solceller är det inte nödvändigt att taket ligger i perfekt söderläge. Öst och väst går också utmärkt, och det ger en bra matchning mot konsumtionen eftersom man ofta använder mer el på för- och eftermiddagen. Det viktiga är att taket inte skuggas från träd eller andra byggnader.

- Är du intresserad av att installera solceller så är det bara att kontakta mig. Är du dessutom en av de tio första att höra av dig erbjuds du en oberoende energiexpert som är med på vägen, ger tips och råd och är en opartisk hjälp vid kontakt med leverantörer. Erbjudandet gäller till oktober och det är först till kvarn som gäller, säger Stina Jaensson, miljösamordnare i Lidingö stad.

En av dem som anammat miljösmart elproduktion är Ingrid Kökeritz i Stockby. Då det ändå var dags att lägga om taket så passade hon samtidigt på att installera solceller.

– Vi valde solceller för klimatets skull. De producerar ren el helt utan fossila inslag. Och så är det en bra investering, pengarna ger mer ränta på taket än på banken. Solcellerna bör ge oss nästan hälften av vår nuvarande elförbrukning, säger Ingrid Kökeritz.

För mer information:
Stina Jaensson, miljösamordnare
Tel: 08-731 39 97
E-post: stina.jaensson@lidingo.se

www.lidingo.se/sol

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum