2013-03-07 09:08Pressmeddelande

Pressinbjudan: Planerna för centrala Lidingö presenteras

null

Måndag 11 mars presenterar Lidingö stad förslagen som Lidingöborna har att ta ställning till kring utvecklingen av området Centrum/Torsvik. Samrådet pågår mellan 15 april och 16 juni.

Hur ska själva entrén till Lidingö se ut? Ska Lidingöbanan gå via centrum och hur skapas nya gröna mötesplatser och mindre buller? Den 11 mars offentliggörs fem olika framtidsbilder av hur Centrum/Torsvik kan komma att utvecklas.

På pressträffen redovisar Anna Hadenius, chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret, det arbete som ligger till grund för förslagen.

Förslagen har som mål att skapa en stadsdel som är grönare, tystare och med fler mötesplatser, kaféer och butiker. Entrén till Lidingö ska bli mer inbjudande där fler Lidingöbor kan bo i ett centralt läge med bra tillgång till kollektivtrafik. Projektet ska vara fullt finansierat vilket blir möjligt bland annat genom att bygga fler bostäder.

Även kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist, M, deltar och på plats finns representanter från övriga partier i kommunfullmäktige.

– Vår vision är att skapa en attraktiv, spännande och miljösmart stadsdel. Nu är det vår uppgift som politiker att lyssna på vad Lidingöborna tycker om förslagen, säger Paul Lindquist.

Samrådet startar 15 april och pågår till 16 juni. Lidingö stad genomför flera aktiviteter för att Lidingöborna ska uppmärksamma att samrådet pågår och med målet att få in många synpunkter.

Under måndagen 11 mars samlas all information om projektet på stadens webbplats, www.lidingo.se/centrumtorsvik. Där kommer bland annat högupplösta bilder, som illustrerar några delar i förslagen, att finnas för nedladdning.


Anmäl deltagande till:
Ulf Petersson, pressansvarig Lidingö stad, tel 08-731 30 24
ulf.petersson@lidingo.se

Tid: Måndag 11 mars, kl 11.00

Plats: Lidingö stadshus, rum Storholmen (entréhallen)

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum