2012-06-01 09:09Pressmeddelande

Pressinbjudan: Kommunals ordförande besöker Arbetsam - ett EU-projekt som ger bättre vård

null

Inom Lidingös äldre- och handikappomsorg talas över 60 olika språk. Tidigare språkförbistring och anställdas olika bakgrund har genom EU-projektet ArbetSam vänts till ett positivt utbyte av erfarenheter. Nu uppmärksammas projektet av Kommunal.

Tisdagen den 5 juni besöker Kommunals ordförande Annelie Nordström Lidingö för att på plats studera projektet. Media är välkomna att närvara.

ArbetSam är ett EU-projekt som omfattar 75 privata och kommunala arbetsplatser med 3 000 anställda i åtta kommuner i Stockholms län och åtta stadsdelar i Stockholm. Lidingö stad är projektägare och driver arbetet tillsammans med stiftelsen Äldrecentrum.

– Det räcker inte med fler regler och lagar för att åstadkomma förändring. Genom ett systematiskt och kontinuerligt lärande på arbetsplatsen blir det konkreta resultat för både för de anställda och för verksamheten, det har vi flera exempel på. Vi uppskattar besöket från Kommunal och ser fram emot att deltagarna i projektet själva får möjlighet att träffa Annelie, säger projektledare Kerstin Sjösvärd.

 – Precis som många andra ser vi utmaningarna inom vården och omsorgen. Vi försöker möta dem genom ett systematiskt utvecklingsarbete där målet är ett gott möte med varje kund. Att Lidingö är bästa plats att bo på för äldre, enligt Fokus senaste kommunrankning, är också en viktig inspirationskälla för vårt fortsatta arbete, säger Jessica Nyberg kommunalråd och ordförande i Lidingös äldre- och handikappnämnd.

Program:

Besöket inleds i Lidingö stadshus kl 09.00. Kommunalrådet Jessica Nyberg, äldre- och handikappnämndens ordförande, inleder tillsammans med äldre-och handikappförvaltningens chef Lotta Wigen. Resten av förmiddagen äger rum på Siggebogårdens äldreboende.

09.00 Välkommen och inledning, plats Lidingö stadshus.

09.15 Promenad till Siggebogårdens äldreboende.

09.30 -10.00 Presentation av projekt Arbetsam och Siggebogårdens verksamhet.

10.00 Möjlighet att möta och intervjua projektdeltagare och vårdpersonal.

10.30-11.30 Avslutande diskussion och frågestund.

Mer information om projekt ArbetSam
Kerstin Sjösvärd, huvudprojektledare tel: 072-728 65 63, mail: kerstin.sjosvard@lidingo.se   eller Marie Söderström, projektledare tel: 073 -079 00 13, mail: marie.soderstrom@lidingo.se

ArbetSams webbplats:  http://lidingo.se/arbetsam

Karta till Siggebogården: http://kartor.eniro.se/m/9c3f8

Praktiska frågor om Kommunals besök: Cecilia Backentorn, informatör Lidingö stad tel: 08-731 31 92, mail: cecilia.backentorn@lidingo.se

 

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig.

Lidingö har drygt 44 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum