2011-11-07 11:42Pressmeddelande

Pressinbjudan – Invigning av gym och vindskydd vid Kottlasjön

null

Välkommen på invigning av en träningsslinga med utegym och ett nytt vindskydd utmed Kottlasjöns norra strand. Ett av Lidingös härliga friluftsområden. Satsningarna är ytterligare ett led inom ramen för stadens hälsoarbete.

Tid: 10 november klockan 13.30
Plats: Samling vid Bäverhyddan utmed Kottlasjsöns norra strand, mellan Breviksbadet och Trasthagen.

Medverkande
: Ida Drougge (M), ordförande i tekniska nämnden, Hans Barje (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden,Michael Bergman, enhetschef, natur och park och Anders Bergström, utvecklingschef m. fl.

Det nya vindskyddet, som är ett rejält knuttimrat skydd, har fått sitt namn efter områdets många bävrar. Intill skyddet finns en grillplats med tillgång till ved. Tanken är att skyddet ska kunna användas både sommar och vinter.
–Det är viktigt att vi gör våra vackra grönområden mer tillgängliga för fler. Det är något som vi prioriterar i det nya miljöprogrammet. Genom ett vindskydd får exempelvis eleverna i Lidingös skolor en spännande och pedagogisk miljö att vistas i, säger Ida Drougge (M), ordförande i tekniska nämnden.

Det nya utegymmet består av sex olika stationer som står placerade med cirka hundre meters mellanrum utmed stigen längs Kottlasjöns norra strand, mellan Breviksbadet och Trasthagen. Tanken är att gymmet ska inbjuda till promenad eller aktiv träning utmed Kottlasjön.
–Både vindskyddet och utegymmet är ett bra komplement till de större inomhusanläggningarna på ön. Vår förhoppning är att dessa små anläggningar ska stimulera till ett aktivit friluftsliv och ge möjlighet till varierad och spontan motion, säger Hans Barje (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Mer information:
Michael Bergman, enhetschef, natur och park
Tel. 08-731 32 53
Anders Bergström, utvecklingschef, kultur- och fritidsförvaltningen,
Tel. 08-731 32 89


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum