2022-04-25 06:00Pressmeddelande

Populära utomhusbion på Lidingö tillbaka igen

Sista helgen i augusti förvandlas parken nedanför Larsbergsvägen 10 på Lidingö till en utomhusbio. För femte gången arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson den populära utomhusbion som tidigare år haft tusentals besökare i alla åldrar.

Efter förra årets succé, då utomhusbion lockade närmare 3000 besökare, satsar Lidingö stad och John Mattson i år ännu mer på evenemanget för att ge besökarna en unik upplevelse. 

Årets program innehåller filmer för hela familjen. Dessutom tillkommer en kvällsfilm från 15 år, riktade till äldre ungdomar och vuxna. Biohelgen bjuder även på ett utökat utbud av mat med fler mataktörer än tidigare.

- Det är otroligt roligt att återigen kunna erbjuda en bioupplevelse under bar himmel för Lidingöborna och alla andra som väljer att åka hit. Arrangemanget är en del i John Mattsons koncept Mellan husen, där vi skapar mötesplatser och sociala sammanhang i våra bostadsområden för att öka gemenskapen och stärka relationen mellan hyresgäster. Utomhusbion är möjlig att genomföra tack vare ett bra samarbete med Lidingö stad, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.

Miljöarbetet är centralt för Lidingö stad och John Mattson. På området finns en miljöstation, all el som används är miljömärkt, leverantörerna har krav på sig att välja lokala produkter och råvaror samt effektivisera sina transporter.

- Vi jobbar ständigt med att utveckla vårt miljöarbete och i år kan vi för första gången erbjuda en cykelgarderob. Där kan cyklande besökare gratis och säkert förvara sin cykel under hela biobesöket. För att uppmuntra fler till att ta cykeln, erbjuder vi gratis popcorn i kiosken mot uppvisande av en garderobsbiljett, säger Dejan Grabus, projektledare Lidingö stad. 

Datum: 27–28 augusti
Plats: Parken vid Larsbergsvägen 10, Lidingö
Fri entré

Mer information finns på www.biolarsberg.se 


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Projektledare
Dejan Grabus
Kommunikationschef
Mari Edberg