2024-06-14 10:55Pressmeddelande

Populär utomhusbio på Lidingö i sommar - sex filmer under två dagar

Ryggarna på två personer som sitter tillsammans och tittar på utomhusbioMänniskor samlas och tittar på populära filmer under utomhusbion i Larsberg på sommaren

I sommar är det återigen dags för den populära utomhusbion i Larsberg på Lidingö. Den 23–24 augusti arrangerar Lidingö stad och fastighetsbolaget John Mattson tillsammans det som kommit att bli Lidingös största kulturevenemang och som genom åren lockat tusentals barn, ungdomar och vuxna.

Under två dagar i slutet av augusti välkomnas alla filmintresserade till årets utomhusbio i Larsberg på Lidingö. Ett brett utbud av totalt sex filmer erbjuds. Under eftermiddagarna visas barn- och familjefilmerna Wonka, Sing och Min granne Totoro och på fredagskvällen visas de välkända science fictionfilmerna Dune I och Dune: Part Two. Lördagskvällen avslutas med Oscarbelönade filmen Barbie, soms blev 2023 års mest sedda film. Det är fri entré till samtliga filmer.

- Utomhusbion är mycket uppskattad av Lidingöborna och det är därför jätteroligt att vi kan köra evenemanget för sjunde gången. Att anordna mötesplatser av den här typen, där familjer, vänner och grannar kan umgås under trevliga former, är ett sätt att skapa trygga bostadsområden där människor trivs. Jag hoppas att många tar chansen uppleva film under bar himmel på den fina platsen ner mot vattnet, säger Mari Edberg, kommunikationschef John Mattson.   

Biobesökarna uppmuntras att promenera eller cykla till evenemanget. Precis som tidigare år finns cykelgarderoben - en säker cykelförvaring utan kostnad. Den som lämnar in sin cykel får gratis popcorn mot uppvisande av garderobsbiljetten. Ta med egen stol eller filt att sitta på och med fördel också egen picknick. Det kommer även gå att köpa dricka och enklare mat på platsen.

- Vi ser fram emot att ännu en gång arrangera film i Larsberg. Det är extra roligt att GRLPWR, en verksamhet för tjejer och icke-binära som ungdomsavdelningen i Lidingö stad bedriver, i år står för försäljning av mat, dryck, popcorn och annat gott. Vi hoppas många Lidingöbor vill komma och avrunda sommaren med fantastisk film, säger Dejan Grabus, projektledare i Lidingö stad.

Datum: 23–24 augusti
Plats: Parken vid Larsbergsvägen 10, Lidingö

Program fredag 23 augusti:
Kl. 16.00 Wonka
Kl. 18.15 Dune I
Kl. 21.00 Dune: Part Two

Program lördag 24 augusti:
Kl. 14.00 Sing

Kl. 16.15 Min Granne Totoro
Kl. 18.00 Barbie

Tiderna kan komma att justeras. Se gällande program och övrig information om utomhusbion på www.biolarsberg.se.

För mer information, kontakta:

Mari Edberg, kommunikationschef, John Mattson
076-800 01 95, mari.edberg@johnmattson.se

Dejan Grabus, projektledare, Lidingö stad
070-654 41 06, dejan.grabus@lidingo.se

 Foto: Hans Alm Bild/bilder från utomhusbion 2023


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Projektledare
Dejan Grabus
Kommunikationschef
Mari Edberg