2023-09-01 10:12Pressmeddelande

Öppnandet av Lidingöbanan försenas

Lidingöbanan

Det var planerat att Lidingöbanan skulle börja rulla över Lilla Lidingöbron den 11 september. Resultatet av besiktningarna i förra veckan gör att ytterligare arbete krävs innan tåget kan börja gå. Det är i dagsläget inte möjligt att ge ett nytt öppningsdatum.

Som det ofta blir med stora och komplexa byggprojekt så inträffar saker som påverkar tidsplanen. Den invigning av Lidingöbanan över Lilla Lidingöbron som var planerad till den 11 september måste skjutas upp. Vid besiktningar har synpunkter framkommit som måste utredas ytterligare innan driftsättning kan ske.

- Vi förstår att det är frustrerande för resenärerna att vi inte kan ge en tydligare tidsplan för när tågen kan gå över den nya bron. Vår ambition är att återkomma med startdatum i mitten av september då vi förhoppningsvis fått svar på de frågor som kom vid de senaste besiktningarna, säger Jan Werner, projektledare för Lilla Lidingöbron.

Ersättningstrafiken med bussar mellan Ropsten och Baggeby kommer därför att fortsätta fram till dess att tåget kan trafikera bron.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Projektledare
Jan Werner