2014-09-03 12:37Pressmeddelande

Öppet stadshus på Lidingö

null

På lördag är det Öppet stadshus på Lidingö då intresserade ges möjlighet att bekanta sig med stadens olika verksamheter och sina lokala politiker. Aktiviteter för alla åldrar står på programmet, bland annat kommer Lidingöborna få rösta på hur en av vagnarna som ska trafikera Lidingöbanan ska se ut.

Det har blivit tradition att var fjärde år, inför valet, öppna dörrarna till Lidingö stadshus på vid gavel. Det är en möjlighet för medborgarna att informera sig om stadens olika verksamheter samtidigt som tjänstemän och politiker möter Lidingöborna under mindre formella former.

Bland de olika aktiviteter som kan nämnas finns möjligheten att välja från tre alternativ hur en av de sju spårvagnar som kommer att trafikera Lidingöbanan ska se ut. Det ges också möjlighet att provsmaka skolelevernas egna favoritrecept, se Sagateaterns föreställning Året på Saga, barnen kan springa Stadshusloppet, testa minibussarna eller lägga ett jättepussel över Lidingö. Dessutom kommer en politisk debatt med de ledande lokala politikerna att äga rum på stadshusets trappa, under ledning av tidigare nyhetsankaret Anita Jekander.

- Det här är bara ett axplock. Vi ser fram emot att träffa alla som är intresserade nu på lördag från klockan 12.00 till 16.00. Det kommer att bli massor av aktiviteter under det övergripande temat hälsa. Vi är ju trots allt hälsans ö, säger projektledaren Lena Hyttsten.

För mer information
Lena Hyttsten, projektledare för Öppet stadshus
Tel: 08-731 33 01
E-post: lena.hyttsten@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum