2012-06-05 13:41Pressmeddelande

Nytt utegym i Rudbodaparken

null

I dagarna får Lidingö ett nytt utegym. Det nya gymmet kommer att placeras i Rudbodaparken nära fotbollsplanen och lekplatsen så att träningssugna föräldrar kan passa på att träna medan barnen spelar fotboll eller gungar.

– En av fördelarna med utegymmen är att det inte finns några öppettider att passa eller kostnader för träningskort utan det är fritt fram att använda redskapen när andan faller på. Tanken är att du på ett enkelt sätt träna ska kunna träna både rörlighet och styrka, efter egna förutsättningar precis när du känner för det, säger Annelie Alexander, hälsoutvecklare.

Träningstips vid Kottlasjön
Den som är nyfiken på hur de olika redskapen fungerar och vill ha hjälp med sin träning är välkommen till utegymmet vid Kottlasjön tisdagen den 12 juni kl. 18.00-19.00 (samling vid Breviksbadets parkeringsplats). Personliga tränarna Sara Bodling och Anna Lundin från kultur-och fritidsförvaltningen visar hur redskapen kan användas och ger tips på hur man kan lägga upp sin träning.

Utegymmen på Lidingö
Utegymmen är ett led i Lidingös hälsoarbete. Utöver att skapa förutsättningar för fysisk aktivitet så är syftet att skapa attraktiva mötesplatser för invånare och besökare i olika åldrar. Lidingös utegym har lite olika karaktärer och de finns utplacerade vid Stockbyslingan, i Högsätra, längs Kottlasjöns norra strand och snart även i Rudbodaparken. Redskapen passar både vardagsmotionärer och idrottare och instruktioner om hur du använder dem finns vid stationerna och på stadens webbplats.

Mer information
Annelie Alexander, hälsoutvecklare, tel. 073-079 32 70

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum