2013-12-17 10:17Pressmeddelande

Nytt avtal säkrar ishockeyn på ön

null

I går godkände kommunstyrelsen ett avtal mellan Lidingö stad, Högsätra Ishall AB och Lidingö Vikings Hockey Club. Avtalet innebär att ishockeyns verksamhet för barn och ungdomar, samt övriga föreningar och Lidingöbor, även framöver får tillgång till ishallen i Högsätra för ishockey, konståkning och spontanåkning.

- Det är bra att nu ha ett avtal på plats. Vi har varit måna om att säkra möjligheten till istid under skyddande tak för Lidingös ungdomar för att kunna lära sig åka skridskor, träna och spela ishockey, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Lindquist (M).

Hockeyklubben har även fått en ny styrelse och en ny större sponsor som bidrar till finansieringen och säkrar klubbens engagemang på lång sikt.

- Nu kan vi arbeta långsiktigt med att ge Lidingös barn och ungdomar en så bra verksamhet som möjligt, säger Fredrik Näslund, sedan i lördags ny ordförande för Lidingö Vikings Hockey Club.

Lidingö Vikings Hockey Club har under hösten fått allt större betalningssvårigheter och på grund av detta dragit på sig skulder till Lidingö stad och andra borgenärer. Genom avtalet kommer staden att överta ansvaret för drift och underhåll och får i gengäld intäkterna som uthyrningen av anläggningen inbringar. En långsiktig lösning har nåtts med samtliga samarbetspartners.

Beslutet om det nya avtalet fattades av kommunstyrelsen måndagen den 16 december

För mer information:
Paul Lindquist, kommunstyrelsens ordförande
08-731 30 50

 

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum