2015-06-16 10:02Pressmeddelande

Nytt avtal för kosten klart

null

Nu har Lidingö stad beslutat vilka som ska leverera maten till förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden de kommande fyra åren. Det är ISS och Sodexo som får uppdraget att laga god och klimatsmart mat.

Den nuvarande kostentreprenaden går ut den sista oktober i år. Leverantörer de senaste åren har varit ISS och Sodexo och det är också dessa två som kommer att få fortsatt förtroende. All mat kommer att tillagas på Lidingö. Mellan 80-94 procent av huvudrätterna som serveras kommer att vara lagade från grunden. 30 procent av maten kommer att vara ekologisk. Ökad klimathänsyn ska tas genom helvegetariska dagar i förskola och skola och mer klimatsmarta menyer.

- Vi är väldigt nöjda med resultatet av upphandlingen. Vårdnadshavare, elever, boende och anhöriga har fått komma med synpunkter på maten inför upphandlingen. Menyerna är baserade på populära rätter som också är nyttiga. Våra högt ställda krav har tillgodosetts, säger Adriana Buzea, upphandlingschef i Lidingö stad. I avtalet finns också inskrivet att leverantören och staden ska samverka genom olika aktiviteter. Som exempel nämns att kockar besöker och tar in synpunkter direkt från kunderna, genom att ha öppet hus för föräldrar, elevkockstävlingar eller utbildningar för pedagoger kring kostfrågor.

Avtalet börjar gälla den 1 november och gäller i fyra år med möjlighet till två års förlängning.

För mer information
Adriana Buzea, upphandlingschef
E-post: adriana.buzea@lidingo.se
Tel
: 08-731 31 42

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum