2020-04-09 08:30Pressmeddelande

Nystartad Företagsakut ska hjälpa lokala företagare

null

För att ytterligare stötta lokala företagare i coronavirustider har Lidingö Näringsliv, Startup Lidingö och Lidingö stad startat ett nytt samarbete. Genom Företagsakuten kan lokala företagare bland annat få kostnadsfri rådgivning från experter för att tolka myndigheternas krispaket.

Många företagare oroar sig över hur de ska få sina bolag att överleva coronakrisen, hur de ska hantera sin verksamhet samtidigt som de behöver sätta sig in i regeringens stödåtgärder.

Därför har Företagsakuten nu startats.

– Med anledning av coronaviruset och de konsekvenser pandemin medför för hela samhället så ser vi framför allt att småföretagarna drabbas extra hårt. Många företag befinner sig nu i kris och vi vill göra allt vi kan för att hjälpa företagare här på Lidingö. Därför har vi samlat lokala expertrådgivare som nu delar med sig av sin kunskap och kompetens till företag som behöver akut hjälp, säger Christina Pihl, verksamhetschef på Startup Lidingö.

Boka rådgivning via hemsida

Alla företag på ön erbjuds kostnadsfri expertrådgivning, praktiskt stöd och hjälp med att tolka myndigheternas krispaket, råd inom kommunikation, finansiering samt ett coachande stöd för den som är VD/ägare.

Frågor kan även röra krishantering, riskminimering, personalneddragningar, varsel, kapitalanskaffning, kommunikation med befintliga kunder samt förhandlingar med finansiärer och banken.

Tillsvidare sker kommunikationen via telefon eller videomöte på avtalade tider. Samtalet är gratis och företagaren bokar en tid med rådgivare från Startup Lidingö via deras webbplats www.startuplidingo.se

Gäller till och med sista juni

Enligt tidplanen ska Företagsakuten pågå mellan den 1 april och 30 juni. Staden kommer att gå in och finansiera projektet med 100 000 kronor, vilket bidrar till kostnadsfri rådgivning till de som bokar detta.

– Just nu befinner sig många företag på Lidingö i en mycket svår situation med ett extremt efterfrågebortfall. Det är viktigt att vi har ett fortsatt starkt näringsliv efter den här krisen, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förutom detta projekt lånar staden sedan ett par veckor tillbaka ut den så kallade näringslivsbilen till lokala företagare som behöver hjälp med att erbjuda kostnadsfri hemkörning till Lidingöbor som är hemma på grund av coronaviruset. Detta är ett samarbete med Lidingö Näringsliv och Lidingö centrum.

Kontaktpersoner

Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande
Tel: 08-731 34 82
E-post: daniel.kallenfors@lidingo.se

Malin Rosenqvist, näringslivschef på Lidingö stad
Tel: 08-731 30 79
E-post: malin.rosenqvist@lidingo.se

Christina Pihl, verksamhetschef på Startup Lidingö
Tel: 070-598 34 84
E-post: Christina.Lidingo@startupsthlm.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum