2022-10-17 03:00Pressmeddelande

Ny styrande koalition klar för Lidingö

Lidingöpartiets Anders Paulsen och Daniel Källenfors, Lidingömoderaterna, bildar minoritetsstyre. Foto: Cecilia BlombergLidingöpartiets Anders Paulsen och Daniel Källenfors, Lidingömoderaterna, bildar minoritetsstyre. Foto: Cecilia Blomberg

Det blir en koalition med Lidingömoderaterna och Lidingöpartiet som bildar minoritetsstyre inför kommande mandatperiod. Det innebär bland annat att antalet kommunalråd minskas från fyra till två.

Att det blir ett minoritetsstyre innebär att den nya koalitionen behöver finna stöd för sina förslag hos andra partier. ”Vår strävan har varit att få så stort genomslag som möjligt för vår gemensamma sakpolitik och vi har funnit att ett borgerligt minoritetsstyre med Lidingömoderaterna och Lidingöpartiet utgör den bästa förutsättningen för det”, skriver de i ett pressmeddelande.

- Lidingöborna har röstat för fortsatt ordning och reda, och det är jag glad att vi nu kan leverera tillsammans med Lidingöpartiet. Med oss vid rodret kommer Lidingö att få fortsatt hög kvalitet och effektivitet i stadens alla verksamheter, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Källenfors (M).

I valet fick både Lidingömoderaterna och Lidingöpartiet ökat förtroende. Det råder sedan flera år stor samsyn mellan de två partierna i många frågor, bland annat byggpolitiken.

- Förutom fortsatt ordning och reda i politiken har Lidingöborna också tydligt tagit ställning för en politik som bevarar och förädlar den gröna sköna Lidingömässiga ön, säger Anders Paulsen (LP), tillträdande kommunalråd.

 Den 24 oktober tillträder det nya kommunfullmäktige och därmed börjar också arbetet med att bemanna nämnderna som påbörjar sina uppdrag den 1 januari 2023.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se.


Kontaktpersoner

Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M

Relaterad media