2019-11-20 15:50Pressmeddelande

Ny chef för teknik- och fastighetsförvaltningen

null

Nu är det klart med ny chef för teknik- och fastighetsförvaltningen i Lidingö stad. Det är stadens upphandlingschef Adriana Buzea som tar steget från ekonomi och upphandlingar till förvaltningen av stadens offentliga miljöer, fastigheter och anläggningar.

Det är en av Lidingö stads verkliga trotjänare som nu tar över chefskapet för teknik- och fastighetsförvaltningen. Adriana Buzea anställdes redan 1994 som ekonom och administrativ chef för det som då hette Gatukontoret, nuvarande teknik- och fastighetsförvaltningen. Karriären fortsatte som ekonomichef för äldre- och handikappförvaltningen och senare som tillförordnad chef inom samma förvaltning. Sedan 2009 har hennes befattning varit chef för upphandlingsenheten.

- Inom upphandlingsenheten har vi arbetat med att styra upp och effektivisera stadens upphandlings- och inköpsverksamhet. I dag ses vi som ledande inom inköpsbranschen både inom offentlig och privat verksamhet. Jag gillar utmaningar och vill ständigt utveckla och förbättra verksamheterna tillsammans med mina medarbetare. Jag vet också att framgång endast kan nås genom ett väl fungerande samarbete med personal, chefer på olika nivåer och med stadens politiker, säger Adriana Buzea.

- Tjänsten som förvaltningschef för teknik- och fastighetsförvaltningen har lockat många högt kvalificerade sökande. Att valet slutligen föll på Adriana Buzea är mycket glädjande och ett tecken på att vi har en kultur där medarbetarna kan utvecklas, säger stadsdirektör Daniel Broman.

Att Adriana Buzea nu efter 25 år inom Lidingö stad är tillbaka på den förvaltning hon en gång startade sin karriär ser teknik- och fastighetsnämndens ordförande Carl-Johan Schiller (KD), som en stor fördel.

- Att vår nye förvaltningschef har tidigare kunskap och erfarenhet från verksamheten är ett stort plus. Lidingö stad har höga ambitioner med många stora projekt på gång, som Lilla Lidingöbron, simhallen och driften av stadens fastighetsbestånd. Adriana Buzea kan Lidingö och hon har visat att hon kan leda framgångsrikt.

Adriana Buzea påbörjar sin nya befattning den 1 februari.


För mer information
Daniel Broman, stadsdirektör
Tel: 08-731 34 82
E-post: daniel.broman@lidingo.se

Carl-Johan Schiller (KD), ordf. teknik- och fastighetsnämnden
Tel: 08-731 30 77
E-post: carl-johan.schiller@lidingo.se

Adriana Buzea, tillträdande chef teknik- och fastighetsförvaltningen
Tel: 08-731 31 42
E-post: adriana.buzea@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum