2019-06-20 11:13Pressmeddelande

Ny chef för lärande- och kulturförvaltningen

null

Nu är det klart med ny chef för lärande- och kulturförvaltningen i Lidingö stad. Han heter Johan Skofteröd och kommer närmast från en befattning som chef för utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen i Sigtuna kommun.

Utöver uppdraget som förvaltningschef har Johan Skofteröd också arbetat som gymnasiechef i Sigtuna kommun. Nu ser han fram emot utmaningen den nya befattningen innebär.

- Lidingö stad är en spännande kommun med höga ambitioner och stark framåtanda som känns mycket stimulerande och utmanade att få bli en del av. Jag ser med glädje fram emot att tillsammans med alla medarbetare leda lärande- och kulturförvaltningen i den fortsatta utvecklingen mot höga resultat där barn, elever och vuxna ges bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas på förskolan, i skolan, i vuxenutbildningen och på sin fritid, säger Johan Skofteröd.

Sedan januari har förvaltningen letts av en tillförordnad chef sedan tidigare chefen Daniel Broman axlat uppdraget som Lidingö stads stadsdirektör.

- Det här är en viktig rekrytering och tjänsten som förvaltningschef för lärande- och kulturförvaltningen på Lidingö har lockat många högt kvalificerade sökande. Jag är övertygad om att Johan är rätt person att leda verksamheten, säger Daniel Broman.

Johan Skofteröd har bred erfarenhet inom utbildningsområdet, både inom privat och kommunal sektor, och utöver det ett starkt kultur- och idrottsintresse. Han är i grunden utbildad högstadie- och gymnasielärare i svenska, geografi och historia.

- Jag ser det som en stor fördel att vår nye förvaltningschef har erfarenheter från både privat och kommunal verksamhet. Lidingö stad har höga ambitioner när det gäller att skapa framtidens skola och är idag en av landets främsta kommuner inom lärande. Med en ny förvaltningschef på plats kan vi fortsätta att med full kraft arbeta mot fortsatt utveckling, säger Amelie Tarschys Ingre (L), ordförande i utbildningsnämnden.

Johan Skofteröd påbörjar sin tjänst i Lidingö stad den 20 september.


För mer information
Daniel Broman, stadsdirektör
Tel: 08-731 34 82
E-post: daniel.broman@lidingo.se

Amelie Tarschys Ingre (L), ordf. utbildningsnämnden
Tel: 08-731 35 81
E-post: amelie.tarschys.ingre@lidingo.se

Johan Skofteröd, tillträdande chef LKF
Tel: 073-505 07 15
E-post: johan.skofterod@gmail.com

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum