2017-09-05 14:55Pressmeddelande

Nu startar SeniorDialogen

null

Nu startar ett nytt forum för dialog och information till Lidingös seniora medborgare. SeniorDialogen heter det och målet är social gemenskap, hälsa och välbefinnande.

På Lidingö erbjuds en mängd olika aktiviteter för äldre som främjar hälsa. Det finns ett rikt kultur- och aktivitetsutbud som erbjuds av föreningar, organisationer och Lidingö stad.

- Tanken med SeniorDialogen är att vi med gemensamma resurser ska förbättra informationen till våra seniorer och deras anhöriga om det utbud som finns. SeniorDialogen ska öka förutsättningarna för social gemenskap och välbefinnande, säger Gun Engström-Karlsson, enhetschef i Lidingö stad.

En dialoghörna öppnas på Mötesplats centrum där ”Seniorambassadörer” kommer att ge aktuell information om olika aktiviteter som finns på Lidingö. I dialoghörnan får man även information om den hjälp och det stöd som finns att få från staden.

- Jag är säker på att alla de bakom engagemanget i föreningar och organisationer blir en positiv kraft som ambassadörer för Lidingös äldre, säger Gun Engström-Karlsson.

Den 7 september, kl 11.00 – 14.00 klipps banden för SeniorDialogen. Satsningen görs i samverkan mellan SPF Seniorerna, PRO, Röda Korset och Enheten förebyggande stöd inom Lidingö stad.

Platsen är Mötesplats centrum på Friggavägen 18A. Öppettiderna är onsdagar och torsdagar mellan kl 11.00 – 14.00. I dialoghörnan på Mötesplats centrum kan Lidingöbor träffa ambassadörerna för ett personligt möte. Det går också att nå ambassadörerna på telefon: 08 – 731 33 88


För mer information
Gun Engström-Karlsson, enhetschef
Tel: 08-731 31 61
E-post: gun.engstromkarlsson@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum