2014-05-12 10:22Pressmeddelande

Nu slås dörrarna upp till Språkoteket

null

Välkomna på invigning av Språkoteket. Språkoteket vänder sig samtliga barn och elever i kommunen i åldrarna 4 till 15 år som behöver utveckla sina tal-, språk- och kommunikationsfärdigheter. 

- Språkotekets verksamhet utgår från barnens behov och ska vara ett stöd för lärare och föräldrar. Vi är glada över att ha fått möjligheten att förverkliga visionen av ett Språkotek på Lidingö, säger projektledare och initiativtagare Birgitta Bäckström.

Språkoteket erbjuder bland annat specialpedagogisk handledning och utlåning av språkstimulerande material till personal men även till föräldrar som redan har en logopedkontakt.

Syftet med Språkotekets verksamhet är att stimulera barnens språkliga färdigheter på ett tidigt stadium och att personal och föräldrar ska få stöd i sitt arbete kring barnets utveckling.  Språkoteket ska också verka som ett forum för pedagogiska diskussioner och föreläsningar kring språkinlärning samt fungera som ett stöd för personer som berörs av barn med tal-, språk- och kommunikationssvårigheter.


Invigningen äger rum onsdagen den 14 maj mellan kl. 15-17, bandet klipps klockan 16.30. Språkoteket ligger i Lärcenter vid Klockargårdens skola. Parkering finns vid Stockholmsvägen 115.

För mer information
Birgitta Bäckström, tal- och specialpedagog
birgitta.backstrom@lidingo.se
Tel: 08-731 33 47

Katarina Agneskog, specialpedagog och verksamhetsansvarig
katarina.ka.agneskog@lidingo.se
Tel: 08-731 39 30


Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum