2014-11-26 09:50Pressmeddelande

Nu kommer Lidingö närmare

null

Med öppnandet av Norra Länken kommer Lidingö ännu närmare Sveriges mest expansiva region. För Lidingöborna och öns näringsliv kommer det att betyda en rejäl vitamininjektion.

Genom Norra länken underlättas möjligheten att ta sig både till och från Lidingö på ett dramatiskt sätt. Beräkningar visar på tidsvinster på tio minuter, enkel resa, för att nå riksvägnätet. Samtidigt sker en omfattande modernisering av Lidingöbanan med invigning i mars 2015.

- I kombination med lokala stadsbyggnadsprojekt i de centrala delarna av ön, med bostadsbyggande och en utbyggnad av den lokala handeln och byggandet av den nya bron, tar Lidingö på flera plan ansvar och blir en aktiv part i regionens utveckling. Allt detta är pusselbitar som också gör Lidingö allt mer attraktivt för boende, företagare, arbetstagare och besökare till hälsans ö, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M).

För konferensanläggningarna ökar affärsmöjligheterna när Arlanda kommer närmare, detsamma för andra besöksmål som Millesgården och Lidingö Centrum och den planerade akvarieanläggningen vid brofästet. Samtidigt underlättas rekrytering av kvalificerad personal.

- Lidingö blir betydligt mer tillgängligt, både för våra kunder och för personalen. För oss var detta avgörande inför beslutet att förvärva Foresta, säger Carl Mörk på fastighetsbolaget Altira AB som sedan drygt en månad är ny ägare av fastigheten Scandic Foresta.

- Jag ser oss som stora vinnare i det här projektet, säger näringslivschef Cristina Erikson.

På Lidingö bor drygt 45 000 personer. Av dessa arbetspendlar 14 500 till Stockholm och andra kommuner medan 5 500 pendlar in till ön. Det finns drygt 12 000 arbetstillfällen på Lidingö.

Den 30 november invigs Norra Länken av Konung Carl den XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria. Mer om invigningsprogrammet på www.trafikverket.se/norralanken.

(Foto Andreas Sandström, Lidingöloppet)

För mer information
Anna Rheyneuclaudes Kihlman (M), kommunstyrelsens ordförande
Tel: 08-731 35 04
E-post: anna.rheyneuclaudeskihlman@lidingo.se

Cristina Erikson, näringslivschef
Tel: 08-731 33 09
E-post: cristina.erikson@lidingo.se

Carl Mörk, Altira AB
Tel: 08-442 23 15
E-post: carl.mork@altira.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum