2013-04-11 11:45Pressmeddelande

Nu börjar samrådet för Centrum/Torsvik

null

Mellan 15 april och 16 juni är det dags för Lidingöborna att tycka till och ge sina synpunkter på hur Torsvik och Lidingö centrum ska se ut i framtiden. Den 8 april fattade en enig  kommunstyrelse det formella beslutet att genomföra samrådet.

Hur ska framtidens entré till Lidingö se ut? Ska Södra Kungsvägen läggas i en tunnel och ska Lidingöbanan gå via centrum? Och hur ska Lidingö centrum kunna utvecklas med mer bra handel? Det är frågor som Lidingö stad nu vänder sig till Lidingöborna för att få svar på.

- Under samrådet kommer vi att bjuda in till ett antal dialogmöten och aktiviteter där Lidingöborna kan prata med oss i projektet, ställa frågor och få mer information, säger Anna Hadenius, chef för miljö- och stadsbyggnad.

Det är ett långt och omfattande arbete som ligger till grund för de förslag som presenteras och nu startar också en bred kommunikation för att nå ut till alla Lidingöbor.

 - Utvecklingen av Centrum/Torsvik är något som berör alla på ön. Vi har en hög ambition att skapa engagemang och delaktighet så att vi får in värdefulla synpunkter. Därför satsar vi också på att kommunicera på många olika sätt, säger informationschef Madeleine Helleday.

I samband med att samrådet startar öppnas en utställning i stadshuset. Alla hushåll kommer dessutom att få en kortversion med förslagen i brevlådan under vecka 16. Mer information om samrådet och alla aktiviteter finns på www.lidingo.se/centrumtorsvik.

 

För mer information:
Anna Hadenius, chef för miljö- och stadsbyggnadskontoret
anna.hadenius@lidingo.se
Tel: 073-079 33 27

Madeleine Helleday, informationschef
madeleine.helleday@lidingo.se
Tel: 08-731 30 67

Maria Sörén, projektets informatör
maria.soren@lidingo.se
Tel: 08-731 35 88

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum