2020-05-28 15:10Pressmeddelande

​Nationaldagsfirandet flyttar till radion och webben

null

Lidingö stads traditionsenliga firandet av nationaldagen på Millesgården ställs in i år på grund av myndigheternas beslut om att sammankomster högst får ha 50 deltagare. I år sänds i stället Lidingö stads nationaldagsfirande via webben och i Radio Lidingö 97,8.

Det blir ett annorlunda nationaldagsfirande på Lidingö i år. Det traditionsenliga firandet på Millesgården går inte att genomföra på grund av myndigheternas restriktioner. I stället sker firandet via digitala kanaler genom Radio Lidingö och stadens webb.

- I år känns det extra viktigt att kunna samlas för att fira Sverige och Lidingö. Genom att gå ut i både webb och radio hoppas vi kunna nå ut till en grupp vi värnar extra mycket och som uppskattar nationaldagsfirandet, nämligen våra äldre Lidingöbor, säger Filip Svanberg (M), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Bland annat kommer kommunfullmäktiges ordförande Anna-Britta Bergman att hålla årets nationaldagstal, det blir levande musik med nationalsången som höjdpunkt, dessutom kommer mottagaren av Årets ängel offentliggöras.

Sändningarna börjar klockan 15.00 den 6 juni i Radio Lidingö, FM 97,8, och webbsändningen nås via www.lidingo.se/nationaldagen.


För mer information

John Svensson, kulturchef Lidingö stad
Tel: 08-731 33 72
E-post: john.svensson@lidingo.se

Filip Svanberg (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
Tel: 073-928 89 69
E-post: filip.svanberg@gmail.com

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum