2021-09-14 07:17Pressmeddelande

Nästa milstolpe för simhallen

Den planerade simhallen i Dalénum står inför en viktig milstolpe. På kommunstyrelsens möte den 13 september beslutades att bygget av simhallen nu inom kort ska upphandlas. Det innebär att första spadtaget kan tas under 2022. Simhallen ska stå klar 2025.

- Det är mycket glädjande att vi nu kan ta nästa steg i detta viktiga projekt som vi vet är något Lidingöborna har efterlängtat. Vi har en mycket gedigen projektplan och upphandlingsunderlag som ska säkerställa att projektet kommer att genomföras inom både budget och tidsram. Vi hoppas att många Lidingöbor med oss ser fram emot att simma, hoppa trampolin och att utforska den moderna multibassängen. Nu välkomnar vi konkurrenskraftiga anbud från alla intressenter på marknaden som kan tänka sig att uppföra Lidingös nya simhall med god kvalitet och till ett bra pris, säger Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande, Birgitta Sköld (LP), vice ordförande i kommunstyrelsen, Amelie Tarschys Ingre (L), utbildningsnämndens ordförande och Carl-Johan Schiller (KD), teknik- och fastighetsnämndens ordförande.

Det som nu ska upphandlas är uppförandet av den nya simhallen. Simhallen ska innehålla funktioner som en 25x25 metersbassäng med svikt och trampolin, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt ett familjebad för de yngsta med tillhörande omklädningsrum.  Det ska även finnas café och reception med kök, friskvårdslokaler, personalutrymmen, kansli för simklubb, omklädning fotboll samt teknikutrymmen för badvattenrening och annat. Byggnaden ska anpassas till området enligt en angiven kravställning. Upphandlingen ska också omfatta kringliggande arbeten för mark, landskap och infrastruktur.


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M