2013-04-15 09:09Pressmeddelande

Mötesplats för unga HBTQ-personer

null

Som en av de första kommunerna i Stockholmsområdet startar fritidsgårdarna på Lidingö en mötesplats för unga HBTQ-personer. Målet är att det ska vara en fördomsfri, öppen och trygg plats för unga i åldern 13-25 år.

– Många unga HBTQ-personer upplever att det inte finns någon plats där de bara kan vara, utan att sticka ut. Ungdomsstyrelsens rapport Hon Hen Han visar också att många utsätts för diskriminering, hot och våld. Vi vill ge dessa ungdomar en fördomsfri mötesplats dit de kan komma och bara vara sig själva. Hit ska även syskon, vänner och den som är nyfiken på att lära sig mer om HBTQ-frågor känna sig välkommen, säger Ursula Diaz Diaz, fritidsledare, Källängsgården.

Projektet är ett samarbete mellan alla fritidsgårdar på Lidingö, men själva verksamheten kommer att äga rum i fritidsgården Allhusets lokaler i Gångsätra, en kväll i veckan. IRIS som betyder regnbåge är namnet på den nya mötesplatsen som invigs måndagen den 22 april.

–Tanken är framförallt att man ska kunna komma hit och bara ”hänga” och umgås med andra. Vi kommer också att erbjuda olika aktiviteter som att laga mat, se på film, möjlighet till eget skapande, föreläsningar med mera. Ett mål är att gå med i Pride-tåget tillsammans med ungdomar från andra HBTQ-verksamheter i landet, berättar Ursula.

Mer information
Ursula Diaz Diaz, kontaktperson IRIS, tel. 073-5958822

Välkommen på öppningskväll för IRIS – Lidingös HBTQ-verksamhet

22 april  
Tid: Kl. 18.00-20.00
Plats: Allhusets lokaler, Hus E, Gångsätra gymnasium
Workshops, rundvisning, information om verksamheten, liveband och fika.

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum