2021-08-25 07:11Pressmeddelande

Mötesplats Centrum fortsätter sin gradvisa öppning

Nu kickar Mötesplatsen Centrum försiktigt i gång. Mjukyoga och promenad står på programmet. 
Foto: Micke LundströmNu kickar Mötesplatsen Centrum försiktigt i gång. Mjukyoga och promenad står på programmet. Foto: Micke Lundström

Mötesplats Centrum öppnar för förbokade evenemang av olika slag. Det beslutade Lidingö stad på tisdagen. Även drop in-verksamheten öppnar så att äldre på Lidingö kan träffa bland andra den digitala lotsen och syn- och hörselinstruktör i stadshuset.

Kaféet kommer att fortsätta hålla öppet utomhus så länge som vädret tillåter.

- Vi är så glada att nu kunna erbjuda alla våra seniorer fler aktiviteter. Under pandemin startade vi upp verksamhet utomhus men nu kommer detta kunna utökas till att även gälla förbokade evenemang inomhus. Detta möjliggör för anhöriga att åter träffas i grupper, för social gemenskap i kortspelsgrupper och mycket annat.  Vi är också mycket stolta över att nu åter kunna erbjuda öns seniorer digitalt stöd tack vare vår nyanställde lots, Hampus Kvist, säger omsorgs- och socialnämndens ordförande Birgitta Sköld, (LP).

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att reglera antalet besökare i varje evenemang och hänsyn kommer att tas till rummets storlek och möjlighet att hålla distans. Besökare erbjuds munskydd och handsprit kommer att finnas utplacerat i rummen. Alla besökare uppmanas att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning.

Besluter gäller från och med den 28 augusti 2021 men kommer att implementeras gradvis fram till den 1 september. Verksamheten fortsätter att följa smittspridningen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och nytt beslut kan komma att fattas om situationen så kräver.  


Om Lidingö stad

Lidingö är den unika skärgårdsstaden med drygt 48 000 invånare 15 minuter från Stockholm city. Lidingö är en småskalig grön oas med ett litet öppet centrum och varierad bebyggelse. Det är inte långt till ren landsbygd med böljande åkrar och hästhagar. Strandlinjen är tillgänglig med många promenad- och cykelvägar. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet. Riksidrottsförbundet har sitt utvecklingscentrum Bosön på ön. På Lidingö finns 11 konferensgårdar, många ligger precis vid vattnet. Konstmuseet och skulpturparken Millesgården lockar besökare från hela världen. Ögruppen Fjäderholmarna är ett annat uppskattat besöksmål. Mer information om Lidingö finns på lidingo.se. Turistinformation och aktuella aktiviteter finns på upplevlidingo.com.


Kontaktpersoner

Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP