2016-01-28 09:13Pressmeddelande

Möte om integration och framtid

null

Azita Shariati, VD för Sodexo.

På måndag kommer Lidingö stadshus bli mötesplatsen för nyanlända och representanter från arbetsförmedlingen och näringslivet. Målet är ett inspirerande möte om hur man kan sänka trösklarna in till den svenska arbetsmarknaden.

Det är Arbetsförmedlingen och Lidingö stad som står som arrangör för mötet och det vänder sig till nyanlända som har fått uppehållstillstånd och som är inskrivna i etableringsprogrammet i Stockholms län där också Lidingö ingår.

- Vi vill försöka vända den ofta negativa bild som finns om okvalificerade arbeten och istället visa hur det kan vara en väg in på arbetsmarknaden och hur det kan skapa förutsättningar för en framgångsrik yrkeskarriär längre fram, säger Cristina Erikson, näringslivschef i Lidingö stad.

Bland de som ska berätta om sina erfarenheter finns Azita Shariati som, trots en gedigen utbildning, började sin yrkesbana i Sverige som vårdbiträde för 28 år sedan. I dag är hon VD för det internationella företaget Sodexo med cirka 8 000 anställda i Sverige. Hon utsågs 2015 till Sveriges mäktigaste affärskvinna av tidningen Veckans affärer.

På plats finns även Hemfrid som säljer hushållsnära tjänster och har ett återkommande behov av att rekryter ny personal. Representanter för Hemfrid presenterar företaget och berättar om vilka behov och förkunskaper som krävs, men också om de utvecklingsmöjligheter som en anställning erbjuder.

Lidingö stad stadsjurist Johan Alfredsson presenterar också den integrationspolicy som nyligen har klubbats igenom i fullmäktige.

För mer information

Cristina Erikson, näringslivschef
E-post: cristina.erikson@lidingo.se
Tel: 08-731 33 09

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum