2014-11-21 13:11Pressmeddelande

Missionsskolan lösning för boende

Nu har en lösning hittats för de boende på bostadshotellet i Larsberg som stängs i juni 2015. Före detta Missionsskolan på Kottlavägen blir tillfälligt boende för cirka 40 hyresgäster.

Lidingö stad har undersökt olika möjligheter till nytt tillfälligt boende för de knappt 40 personer som har kontrakt som sträcker sig längre än till sista juni 2015. Nu finns det en lösning.

Det nya tillfälliga bostadshotellet blir i före detta Missionsskolan på Kottlavägen 116. Beräknad inflyttning kommer att ske under april 2015. Den före detta Missionsskolan ligger centralt på Lidingö, utmed busslinje 201.

-  Vi är nöjda med att även i fortsättningen kunna erbjuda Lidingöborna ett tillfälligt boende i form av ett bostadshotell, säger Patrik Häggstrand fastighetschef på Lidingö stad.

Lidingös bostadshotell i Larsberg stänger sista juni 2015. Till följd av detta beslutade kommunfullmäktige att bostadshotellet skulle flytta till före detta Lidingö sjukhem i Högsätra. Det här är inte längre möjligt då Lidingö stad fick föreläggande från Arbetsmiljöverket om att tillgänglighetsanpassa servicehusen i Högsätra. Det före detta sjukhemmet blev därmed tvunget att användas till evakuering av hyresgästerna i servicehusen.

Lidingö bostadshotell är för personer med lidingöanknytning som av olika anledningar behöver tillfälligt genomgångsboende. Tanken är att hyresgästen under perioden av tillfälligt boende i bostadshotellet ska hitta ett permanent boende.

För mer information
Patrik Häggstrand, fastighetschef
Tel: 08-731 36 00
E-post: patrik.haggstrand@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum