2011-11-01 09:44Pressmeddelande

Med fokus på matglädje

Mer mat lagas från grunden i köken på Lidingö, kvaliteten på råvarorna höjs, andelen ekologisk mat ökar och menyerna anpassas för olika åldersgrupper. Nu är det fokus på matglädje.

Nu lyfter vi den offentliga måltiden! Klimatsmart och kreativ matlagning ingår i helhetslösningen för måltidslyftet. I det nationella projektet Fokus Matglädje får Lidingö tillsammans med 30 andra kommuner möjlighet att lyfta den offentliga måltiden genom konkreta, inspirerande utbildningar med matgästen i centrum. Idag startar projektet Fokus matglädje.

Med de nya kostavtal staden ingått kommer mer mat lagas från grunden i köken på Lidingö, kvaliteten på råvarorna höjas, andelen ekologisk mat ökas och menyerna anpassas för olika åldersgrupper.

 – Det här är ett projekt som kommer helt rätt i tiden. Lidingö stad har tecknat nya kostavtal i år och nu fokuserar vi på maten och måltiden. Genom engagerade föräldrar och en vilja hos personalen i stadens kök att utvecklas så tror jag att vi kan skapa ett verkligt lyft för den offentliga måltiden, säger Lidingö stads upphandlingschef Adriana Buzea.

Staden inbjuder till en föreläsning om bra mat inom förskola, skola och äldre- och handikappomsorg, de tre verksamhetsområden projektet berör. Elever, föräldrar, politiker och andra intressenter inbjuds till föreläsningen. Målet är att höja kompetensen hos personalen för att uppnå högre kvalitet på matlagningen och skapa matglädje.

Genom Lidingö stads hälsoarbete skapas förutsättningar för ett bra samhälle. På Lidingö ska man må bra, oavsett om man bor, arbetar eller vistas på ön. Fokus Matglädje drivs av Hushållningssällskapens förbund och med Jordbruksverket som delfinansiär.

Tider för föreläsningen är 17, 18 resp. 21 november mellan klockan 15 – 17 i sessionssalen, Lidingö stadshus.

För mer information:
Adriana Buzea, Lidingö stads upphandlingschef
Tel: 08-731 31 42


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum