2016-04-22 10:21Pressmeddelande

Manifestation för mänskliga rättigheter

null

För tredje året i rad har Hersby gymnasium tilldelats en av de 30 kuber som vardera representerar en mänsklig rättighet. Bakom initiativet ligger Raoul Wallenberg Academy och Friends som tillsammans driver kubprojektet Varje människa kan göra skillnad.

Den 27 april sjuder det av aktiviteter i Hersby gymnasium. Vernissage, mingel och musik inne och utanför skolan. Det är en kulturgala som skolan bjuder in till för att uppmärksamma att de även i år tilldelats det hedervärda uppdraget att sprida FN:s mänskliga rättigheter. Den mänskliga rättighet som Hersby gymnasium uppmärksammar i sin kub, nummer 27 av total 30 kuber, är rätten till kultur och vetenskap.

- Det är hedrande att Hersby gymnasium än en gång får manifestera de mänskliga rättigheterna på det här sättet. Jag tror att skälet till det är att lärare och elever arbetar målmedvetet med rättighetsfrågor och att vi engagerar oss i aktuella samhällsfrågor. Bland annat genom solidaritetsprojektet Fredagsfemman och den nyligen startade Internationella föreningen som aktivt arbetar för integration, säger Christer Yllner, rektor i Hersby gymnasium.

Den 27 april inreds och senare invigs kuben som är placerad på skolgården. Det sker mellan klockan 11.30 - 12.30, då alla elever är samlade på skolgården. Kommunstyrelsens ordförande Anna Rheyneuclaudes Kihlman håller ett invigningstal och det blir även ett elevanförande. På kvällen är det vernissage och mingel från klockan 18.30 och en kulturgala som pågår till 20.00. Program bifogas.


För mer information:
Christer Yllner, rektor
Tel: 0730-793905
E-post: christer.yllner@lidingo.se

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum