2012-10-19 13:11Pressmeddelande

Lyckad invigning av "Hästskojarparken"

null

I tisdags invigdes Hästskojarparken bland annat tillsammans med Lidingö manskör. Fler än väntat dök upp för att fira händelsen.

Ett 50-tal personer var på plats då Ida Drougge (M), ordförande i tekniska nämnden, talade samt klippte invigningsbandet i Hästskojarparken. I ljuset från de många marschallerna spelade Lidingö musikskola och Lidingö manskör sjöng.

— Det var verkligen lyckat, säger Karin Hjelmfeldt, park- och naturutvecklare på den tekniska förvaltningen. Vi bjöd på soppa, bröd och kaffe och det blev en riktigt mysig och höstig stämning fortsätter Karin.

— Mötesplatser som denna med tillgång till både natur, grönska och centrum är viktiga då det ger ökade chanser för både korta och längre tillfällen av rekreation och avkoppling för alla. Samarbetet med restaurang Espresso har också varit en viktig del då det tillfört möjligheter att mötas, fika och umgås i parken, säger Ida Drougge.

Den så kallade "Hästkojarparken" har renoverats under sommaren. Parken har blivit en mysig oas för vila och rekreation med fler sittplatser. Där finns träläktare, solbänk och en hammock. Nya häckar har också planteras för att skapa mer rumslighet.

Varje år rustas och förbättras stadens parker enligt en parkinventering. Ett av de kommande projekten är att förbättra planteringen längs med gågatan i centrum som då knyter ihop hela stråket från stadshuset till fickparken vid Kyrkvägen, som går under namnet Rolands plats.

Kontaktperson Lidingö stad
Karin Hjelmfeldt, park- och naturutvecklare på tekniska förvaltningen 
E-post: karin.hjelmfeldt@lidingo.se eller telefon: 08-731 3282

Följ oss på:
Facebook, Twitter eller Youtube


Om Lidingö stad

På Lidingö sätter vi hälsa, friskvård och friluftsliv i centrum. Här arrangeras varje år världens största terränglopp, Lidingöloppet, med tiotusentals deltagare och seglartävlingen Lidingö Runt med flera hundra båtar. Här finns Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum Bosön och Millesgården, ett konstverk i sig. Lidingö har drygt 45 000 invånare och ligger knappt tio minuter från Stockholms city.


Kontaktpersoner

Ulf Pettersson
Pressansvarig
Ulf Pettersson
Kristina Hagbard
Kommunikationschef
Kristina Hagbard
Daniel Broman
Stadsdirektör
Daniel Broman
Daniel Källenfors, M
Kommunstyrelsens ordförande
Daniel Källenfors, M
Birgitta Sköld, LP
Ordf. miljö- och stadsbyggnadsnämnden (LP)
Birgitta Sköld, LP
Carl-Johan Schiller, KD
Kommunalråd
Carl-Johan Schiller, KD
Cecilia Haslum
Personalchef
Cecilia Haslum